Siirry suoraan sisältöön

ALISA-perhekurssi syksyllä 2018 – lähde mukaan!

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys järjestää syksyllä 2018 yhteistyössä Joensuun seudun omaishoitajat ry:n ALISA-projektin kanssa ALISA-perhekurssin, jonka tavoitteena on tukea lapsiperheitä, joissa jompikumpi vanhemmista sairastaa syöpää.

ALISA-perhekurssien tavoitteena on vahvistaa lapsen ja vanhemman välistä vuorovaikutusta raskaan aihepiirin ympärillä, lisätä sairauden haastaman arjen sujuvuutta ja tukea lasten tervettä kehitystä. Koko perhe on tervetullut kurssille.

Perhekurssilla toimitaan osin perheen kanssa yhdessä, mutta myös erikseen lasten ja aikuisten, sekä sairastuneiden että puolisoiden, omissa ryhmissä. Vanhempien ryhmässä vanhemmuus ja lasten hyvinvoinnin tukemiseen liittyvät asiat ovat keskeisellä sijalla, ja työtapa ryhmissä on ennaltaehkäisevä. Vanhemmat pääsevät pohtimaan ohjaajien ja vertaisten kanssa sairauden merkitystä koko perheelle. Vanhemmat saavat kurssilta työkaluja lapsen tunneilmaisun tukemiseen ja tietoa lasten suojaavista tekijöistä. Lapset pääsevät harjoittelemaan tunneilmaisua ja pohtimaan sairautta oman arjen kautta ohjaajien ja vertaisten kanssa. Kurssin kaksi viikonloppuleiriä myös sisältävät rentoa ja virkistävää yhdessäoloa.

Kurssin sisältö pohjautuu Toimiva lapsi ja perhe-menetelmäperheeseen kuuluvaan konseptoituun VERTTI-vertaisryhmämalliin, jonka käytöstä on saatu hyviä kokemuksia koko perheen hyvinvoinnin vahvistamisessa eri sairausryhmissä. Perhekurssit sisältävät alku- ja loppuhaastattelun, kaksi viikonloppuleiriä ja yhden välitapaamisen. Ensimmäinen leiri on suunnitelmissa järjestää syyskuun lopussa ja toinen marras-joulukuun vaihteessa. Kurssi on perheille maksuton.

LUE LISÄÄ PERHEKURSSISTA JA ILMOITTAUDU MUKAAN 10.9.2018 MENNESSÄ: http://www.alisaprojekti.fi/perhekurssit

Voit myös kysyä lisää ja ilmoittautua Anne Korppiselle:
anne.korppinen@alisaprojekti.fi tai 0400356656