Siirry suoraan sisältöön

Tule tukihenkilöksi!

Vapaaehtoiset vertaistukihenkilöt tukevat syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään. Tule sinäkin mukaan tekemään tärkeää työtä! Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksessä toimii vertaistukihenkilöitä ja saattotukihenkilöitä.

Vertaistukihenkilöt

Vertaistukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, koulutettuja tukihenkilöitä, jotka ovat itse sairastaneet syövän tai joiden läheisellä on ollut syöpä. Vertaistukihenkilöt auttavat muita omien kokemustensa ja tietojensa pohjalta.

Tukitoiminta antaa Sinulle mahdollisuuden tehdä arvokasta auttamistyötä syöpään sairastuneiden ja heidän läheisten kanssa. Tulet kohtaamaan ihmisiä, jotka kaipaavat juuri Sinun aikaasi ja tukeasi.  Tarjoamme merkityksellistä sisältöä vapaa-aikaan ja mukavan porukan, jossa voit toimia yhdessä ammattilaisten ja toisten vapaaehtoisten kanssa. Taustatukenasi on asiantunteva järjestö, jossa saat tehtävääsi koulutuksen sekä tukea ja ohjausta työntekijöiltä.

Vertaistukihenkilöiden on toimittava vastuullisesti. Keskustelut tukea tarvitsevan kanssa ovat luottamuksellisia. Toiminta perustuu tuettavan ja tukijan tasavertaisuuteen, solidaarisuuteen ja keskinäiseen ymmärrykseen. Vertaistukihenkilöt eivät ota kantaa potilaan hoitoihin tai muihin lääketieteellisiin kysymyksiin.

Saattotukihenkilöt

Saattotukihenkilöt ovat kanssakulkijoita, jotka tarjoavat tukea ja kiireetöntä läsnäoloa parantumatonta syöpää sairastaville ja saattohoidossa oleville sekä heidän läheisilleen kotona sekä sairaalan vuodeosastoilla. Saattotukihenkilö ei korvaa ammatti-ihmisen tai omaisen tekemää työtä vaan täydentää sitä. Tukisuhde kestää yleensä tuettavan kuolemaan saakka.

Tukihenkilö toimii oman alueensa maakunnallisen Syöpäyhdistyksen organisoiman toiminnan piirissä. Hänellä on mahdollista aina saada tukea toiminnalleen toiminnasta vastaavalta sairaanhoitajalta.

Tukihenkilöksi voivat hakeutua henkilöt:

  •  jotka ovat itse sairastaneet syövän (sairastumisesta kulunut vähintään 1-2 vuotta)
  • jonka läheinen on sairastanut syöpää
  • jotka haluavat tukea palliatiivisessa/saattohoidossa olevia ja heidän läheisiään

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksen järjestämät tukihenkilökoulutukset 

Koulutamme vuosittain uusia tukihenkilöitä. Ilmoitamme uusista koulutuksista täällä heti, kun niiden ajankohdat ovat selvillä. Kaikki koulutukseen haluavat haastatellaan.

Vuoden 2020 saattotukihenkilökoulutus järjestetään syksyllä neljänä maanantaina (n. klo 9-16 välillä) seuraavasti:  7.9., 21.9., 5.10. ja 26.10. Ilmoittautuminen koulutukseen 21.8. mennessä

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä: sh Salla-Maaria Martikainen, p. 050 362 2915 tai salla-maaria.martikainen(at)pohjois-karjalansyopayhdistys.fi 

Voit ottaa yhteyttä myös toimistoomme p. 013 227 600 tai täytä alla oleva lomake

Tietosuojaseloste vapaaehtoistoiminnan rekisteri

Tule vapaaehtoiseksi

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.