Siirry suoraan sisältöön

Vertaistukiryhmät

Vertaistukitoiminnan tavoitteena on syöpään sairastuneen ja hänen läheistensä selviytymisen ja voimavarojen tukeminen silloin kun syöpä on osa arkea. Parhaimmillaan vertaistuki tukee sairastunutta ja läheistä käsittelemään sairastumista, omaa suhtautumista siihen sekä auttaa sopeutumaan tilanteeseen ja/tai tuo iloa ja virkistystä.

Ryhmät ovat pienryhmiä, keskimäärin ryhmään osallistuu kerrallaan 4-6 henkilöä.  Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti yhdistyksen tiloissa. Ryhmiin tuloa ei tarvitse ensikertalaisenkaan jännittää – jokainen saa tulla ja olla juuri sellainen kuin on.

Mikäli sinulla on kysyttävää ryhmiin liittyvissä asioissa olethan meihin yhteydessä. Yhteystiedot

 

Syöpään sairastuneiden naisten ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu Sinulle, joka kaipaat vertaistukea ja mahdollisuutta jakaa sairastumisen ja syöpähoitojen aikana kokemaasi toisten syöpäsairauden kokeneiden naisten kanssa. Ryhmä on avoin ryhmä ja mukaan saa tulla silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Ryhmä kokoontuu kasvotusten yhdistyksen tiloissa, os. Malmikatu 5 b, 2.krs. Joensuu ja sitä ohjaa yhdistyksen sairaanhoitaja.
Pyydämme ilmoittautumaan ryhmään mm. tarjoilujen vuoksi aina edellisenä päivänä klo 15 mennessä:
☎ 050-5151288 / 013 227 600 Minna Kaartinen
💻minna.kaartinen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi

Syksy 2023

Seuraavat kokoontumisajat 27.9. / 25.10. / 1.11. / 22.11. kello 17 – 19. Tervetuloa uudet ja entiset osallistujat!

” Meidän ryhmässä on hyvä henki, ohjaaja osaa luoda miellyttävän ilmapiirin, johon on ihmisen hyvä tulla ja siinä on hyvä olla. On vähän kuin sellainen sisarpiiri ”. Nainen 62 v. 

Syöpään sairastuneiden miesten ryhmä

Ryhmä on tarkoitettu sinulle, joka kaipaat vertaistukea ja mahdollisuutta jakaa sairastumisen ja syöpähoitojen aikana kokemaasi toisten syöpäsairauden kokeneiden kanssa. Ryhmä on avoin ryhmä ja mukaan saa tulla silloin, kun itselle parhaiten sopii. Samalla miesten ryhmässä tehdään ja mennään; tärkeää on virkistäytyä ja saada hyvää mieltä mukavasta porukasta!

Ryhmä kokoontuu kasvotusten ja sitä ohjaa vapaaehtoinen vertaistukiryhmän ohjaaja Hannu.
Lisätietoja ja ilmoittautuminen 013 227 600 tai marko.luukkainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi

Ryhmä kokoontuu kauden avaukseen syyskuussa lykynlammen ulkoilumajalla 20.9. kello 13-15. Tästä siirtyminen laavulle kahvin keittoon ja makkaran paistoon. Tervetuloa uudet ja entiset osallistujat!
Seuraavat kokoontumiset keskiviikkoisin 18.10. / 22.11. & 20.12. kello 13-15.

” Taitaa olla niin, että tiettyjä asioita sitä tulee jaettua vain tämän ryhmän sisällä – toinen kun ymmärtää jo puolesta sanasta”. Mies 72 v.

Avanneleikattujen vertaistukiryhmä

Kun Sinulle on tehty avanneleikkaus. Ryhmä on kaikille avanneleikatuille avoin ryhmä ja mukaan saa tulla silloin, kun itselle parhaiten sopii.

Ryhmän tarkoituksena on antaa tietoja avanteen hoitoon liittyvissä asioissa ja antaa mahdollisuus vertaistukeen sekä keskusteluun toisten avanneleikattujen kanssa.

Syksyn ensimmäinen kokoontuminen 13.9. kello 17-19, tervetuloa mukaan! Seuraavat tapaamiset 25.10. ja 15.11.

Lisätietoja ryhmästä antaa ryhmän ohjaaja Suvi Jolkkonen p. 050 536 4975.

Ilmoittautuminen p. 013 227 600 tai sähköpostilla marko.luukkainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi tai suvi.jolkkonen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi

” Täällä saa hyviä käytännön vinkkejä avanteen hoitoon liittyvissä asioissa, kun mukana on aina näitä jo pidemmän aikaa avanteen kanssa juttuun tulleita ihmisiä. Puhumattakaan tietty henkisestä tuesta, jota tästä ryhmästä saa. ” Mies 52 v.

Varavoimaa ryhmä parantumatonta syöpää sairastaville ja läheisille

Kaipaatko vertaistukea, iloa ja virkistystä sekä mahdollisuutta jakaa sairastumisen ja syöpähoitojen aikana kokemaasi toisten samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa?

Tule keskustemaan sinulle ajankohtaisista asioista, porukalla voisimme miettiä kuinka tuoda iloa ja virkistystä arkeesi. Kokoonnumme Syöpäyhdistyksen toimitiloissa , os. Malmikatu 5 B 2.krs, 80100 Joensuu.

Lisätietoja ja ilmoittautuminen edelliseen päivään klo 15 mennessä palvelusihteeri Marko Luukkainen p 013 227 600 / marko.luukkainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi tai Salla-Maaria Martikainen 050 362 2915 /salla-maaria.martikainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi

Syksy 2023

31.8. klo 13-15 Syksyn ensimmäinen kokoontuminen. Tervetuloa uudet ja entiset osallistujat.
28.9. klo 13-15
26.10. klo 13-15
22.11. klo 13-15

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kokemusten jakaminen ja muiden kohtaaminen on tärkeää. Tämä toi myös vaihtelua arkeen.”  Nainen 59 v.

 

Ryhmä läheisensä menettäneille

Kun läheisesi on menehtynyt syöpäsairauteen.

Pienryhmän tarkoituksena on auttaa ja tukea menetyksen läpikäymisessä keskustelujen ja toiminnallisten menetelmien sekä vertaistuen avulla. Iltojen teemoina mm. tutustuminen toisiin ryhmäläisiin, muistelu, omat voimavarat, unelmat ja haaveet.

Suljettuun ryhmään mahtuu mukaan 6 osallistujaa. Läheisen menetyksestä tulisi olla vähintään n. 3 kuukautta.

Ilmoittautumiset 6.10. mennessä p. 013 227 600. Lisätietoja ryhmästä Salla-Maaria Martikainen p. 050 362 2915 salla-maaria.martikainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi.

Syksy 2023

Torstai 19.10.  klo 17-19.15
Torstai 2.11. klo 17-19.15
Torstai 16.11. klo 17-19.15
Torstai 30.11. klo 17-19.15
Torstai 14.12. klo 17-19.15

” Suru on jokaisella omanlainen, mutta miten paljon helpottaakaan, kun voi jakaa sen toisen kanssa.” Nainen 64 v.

Paikallisosastojen alueella toimivat vertaistukiryhmät

Kun kaipaat vertaistukea ja mahdollisuutta jakaa sairastumisen ja syöpähoitojen aikana kokemaasi toisten syöpäsairauden kokeneiden kanssa.

Maakunnan alueella toimii vapaaehtoisten vertaistukiryhmäohjaajien ohjaamia vertaistukiryhmiä. Tällä hetkellä ryhmät toimivat Liperin, Juuan ja Tohmajärven alueella. Pohjois-Karjalassa

Lieksan paikallisosasto

Liperin paikallisosasto

Nurmeksen paikallisosasto

Tohmajärven paikallisosasto

Polvijärven paikallisosasto

Tohmajärven paikallisosasto

Kitee/Kesälahti paikallisosasto

Lämpimästi tervetuloa mukaan ryhmien toimintaan!

 

Fuck Cancer -kahvit

Nuorten aikuisten ryhmä toiminta SYLVAN Fuck Cancer -kahvit brändin alla on päättynyt. Kiitos kaikille viime vuosien aikana kahveilla käyneille. Tarjoamme jatkossa yksilötuen rinnalla muunlaista syöpään sairastuneille tarkoitettua ryhmätoimintaa, teemailtoja ja kurssimuotoista tukea. Älä jää yksin <3.

Lisätietoja: minna.kaartinen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi tai +358 50 5151 288 viestillä tai puhelimitse.

 

Muut teemaillat: Olisiko Sinulla mielessäsi joku teema tai aihe, jota toivoisit käsiteltävän teemaillassa?

Haluamme järjestää eri aiheisia teemailtoja vastaamaan syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä tarpeisiin. Teemailloissa voit saada tietoa ja mahdollisuuden kokemusten vaihtoon turvallisessa ja luotettavassa ympäristössä muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Teemailtoja ohjaa sairaanhoitajamme sekä mahdollisesti joku vieraileva asiantuntija.

Iltojen kohderyhmänä voi olla esimerkiksi:

  • nuoret aikuiset syöpään sairastuneet
  • sairastuneiden läheiset
  • lapsiperheet, joissa toinen vanhemmista sairastaa syöpää

Voit ehdottaa meille teemaillan aihetta p. 013 227 600