Luomitarkastukset

Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksen sairaanhoitaja tarkistaa iho- ja luomimuutoksia ja ohjaa luomien tarkkailussa, auringolta suojautumisessa ja ihon hoidossa.

Luomineuvonnan tavoitteena on vähentää ihmisten huolta ihomuutoksista sekä lisätä tietoisuutta

• luomien muutoksista
  • ultraviolettisäteilyn vaikutuksista ihoon
  • turvallisesta auringonotosta

Sairaanhoitajan vastaanotto

Voit varata ajan sairaanhoitajallemme, joka tarkistaa asiakkaan ihon ja luomet. Muutokset kirjataan, ja tarvittaessa asiakas ohjataan lääkärin vastaanotolle ihomuutoksen tai luomen poistoon. Täydellinen varmuus ihomuutoksen tai luomen luonteesta saadaan vasta, kun luomi on poistettu ja tutkittu mikroskooppisesti.

Tarkastus- ja ohjauskäynnit ovat maksuttomia Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksen jäsenille, muilta asiakkailta peritään 10 euron hintainen toimistomaksu.

Luomitarkastuksia järjestetään tiettyinä päivinä

Alle 15-vuotiaiden iho- ja luomimuutoksia ei tarkisteta, vaan heidän tulee hakeutua kouluterveydenhoitajan tai perusterveydenhuollon vastaanotolle.

Lisäksi Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys järjestää luomihuolipäiviä maakunnan alueella.

Lisätietoa luomien tarkkailusta

Tietoa ihosyövästä