Siirry suoraan sisältöön

Terveyden edistäminen ja periytyvyysneuvonta

Terveyden edistäminen ja syövän ennaltaehkäisy on yksi ydintehtävistämme. Palveluidemme tarkoituksena on kannustaa ihmisiä terveelliseen elämään.

Haluamme kannustaa nikotiinittomuuteen, alkoholin käytön vähentämiseen, terveellisiin ruokailutottumuksiin, liikunnallisuuteen, riittävään palautumiseen ja terveelliseen aurinkokäyttäytymiseen.

Haluamme myös tehostaa syövän varhaista toteamista opastamalla kehon omatarkkailuun, kehottamalla ihmisiä osallistumaan joukkoseulontoihin sekä tarjoamalla maksutonta periytyvyysneuvontaa.

Ohjaus terveyttä tukeviin elintapoihin

Sairaanhoitajamme antavat ohjausta terveyttä tukeviin elintapoihin. Erilaisille yhdistyksille, yhteisöille ja työpaikoille voimme tarjota syövän ennaltaehkäisyyn ja terveysneuvontaan liittyviä yleisöluentoja ja tapahtumia. Luentoa tai tapahtumaa pyytävän tahon kanssa suunnittelemme juuri heidän tarpeitaan vastaavan luentokokonaisuuden.

Haluamme tukea ja motivoida Sinua terveyttä edistäviin muutoksiin.

Jos omat terveystottumukset tai  syövän periytyvyyden riskit mietityttävät, voit varata ajan sairaanhoitajallemme soittamalla puh 013 227 600.  Voit saada ohjausta mm:

Sairaanhoitaja kartoittaa kanssasi, mitkä asiat elintavoissasi on jo hyvin ja mitkä kaipaisivat kohennusta. Alkukartoituskäynti vaatii aina sairaanhoitajan vastaanoton / etävastaanoton, muut käynnit voit halutessasi toteuttaa myös sähköpostitse tai puhelimitse. Alkukartoituksen jälkeen sairaanhoitaja tekee Sinulle henkilökohtaisen terveitä elintapoja tukevan suunnitelman, käy sen kanssasi läpi ja keskustelee, mitä olet valmis tekemään saavuttaaksesi omat tavoitteesi. Koetamme myös kartoittaa tarvittavat asiantuntijapalvelut, jotka tukevat Sinua tavoitteissasi.