Siirry suoraan sisältöön

Nurmes

Nurmeksen paikallisosasto on perustettu vuonna 1980. Osasto toimii vapaaehtoisvoimin syöpään sairastuneiden yhteensaattamiseksi ja tukemiseksi. Olet lämpimästi tervetullut mukaan tapahtumiin ja toimintaan!

Osaston toiminnassa keskeistä on syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä tukeminen, Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksen toiminnasta tiedottaminen sekä monimuotoinen virkistystoiminta. Olemme tehneet muun muassa teatteri- ja kylpylämatkoja ja järjestäneet yhteisiä pikkujouluja ja muita tapahtumia.

Johtokunta:

 

Leena Kuvaja, puheenjohtaja p. 050 536 0059
Helena Halonen
Seija Karhu
Leena Pennanen
Osmo Räsänen
Eila Turunen
Pirkko Kuokkanen

 

Kevään 2024 toimintaa

Vertaistukiryhmä Kipinä syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen kokoontuu kuukauden toinen tiistaina klo 16-18 Porokylän Ystävänpysäkillä, Puistotie 3 Nurmes.
9.1 / 13.2. / 12.3. / 9.4. / 14.5. tukiryhmän kesätauko 14.5. – 10.9.2024

Kuukausitapaaminen  Ystävänpysäkillä aina kuukauden ensimmäisenä torstaina kello 15.

Ilmoittautumiset aina kokoontumista edeltävään perjantaihin mennessä Leenalle p. 050 536 0059. Tervetuloa mukaan!

Jäsenille kuntosalivuoro keskiviikkoisin klo 13-15 Nurmeskodilla, 3€/kerta, jonka voi maksaa myös E-passilla. Ei ohjausta.

21.5. Makkaranpaistoretki.  Kotilanvaaraan. Varaa eväät ja makkarat matkaan ja lähde kanssamme viettämään ihanaa toukoretkeä. Lähtö Rököltä kello 10.00

3.7. Retki Nunnanlahteen. Samalla käymme tutustumassa Puujuukaan, yhteiskuljetus kello 10.00 lähtee Rököltä.

15.7. Toripäivä. perinteeksi jo muodostunut yhteispäivä Porokylän torilla. Olemme paikalla heti aamusta kello 9 eteenpäin. Tulehan ostoksille sillä tarjolla löytyy leivonnaisia, grillimakkaraa, kahvia, teetä ja mehua.

4.8. Bomballe kesäteatteriin kello 15. Teatteriesitys Miina ja kaikenkarvainen ystävä on hirtehinen komedia, jossa on iso kourallinen ajankohtaissatiiria. Elellään kunnassa, jonka ainoa nuori karistaa kyläraitin kurat jaloistaan ja muuttaa kaupunkiin.

13.8. Retki Paalasmaalle. lähtö yhteiskyydein Porokylästä kello 10.

Lokakuussa tiistaisin joogaa Nurmeskodilla alkaen kello 13.30.

 

Tulevia tapahtumia jotka päivitetään myöhemmin

Jouluruokailu marraskuussa

 

 

 

Tietoa paikallisosaston toiminnasta saat puheenjohtaja Leena Kuvajalta p. 050 536 0059 sekä seuraamalla Ylä-Karjala -lehden ilmoituspalstaa.

Löydät meidät myös facebookista facebook.com/pohjoiskarjalansyopayhdistys  ja Instagramista nimimerkillä pksyry.

Haluatko auttaa syöpään sairastunutta ja hänen läheistään muuttuneessa elämäntilanteessa?

Tule mukaan tukihenkilötoimintaan! Tarjoamme merkityksellistä sisältöä vapaa-aikaan ja mukavan porukan, jossa voit toimia yhdessä ammattilaisten ja toisten vapaaehtoisten kanssa. Taustatukenasi on asiantunteva järjestö, jossa saat tehtävääsi koulutuksen sekä tukea ja ohjausta työntekijöiltämme. Toiminta antaa Sinulle mahdollisuuden tehdä arvokasta auttamistyötä syöpään sairastuneiden ja heidän läheisten kanssa. Tulet kohtaamaan ihmisiä, jotka kaipaavat juuri Sinun aikaasi ja tukeasi.  Voit hakeutua vertaistukihenkilöksi, jos sinulla on omakohtainen kokemus syövästä tai läheiselläsi on ollut syöpä. Tällä hetkellä meillä on tarve tukihenkilöistä, joilla on kokemus suolistosyöpään sairastumisesta mutta muunkin syövän sairastaneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Palliatiivisessa ja saattohoidossa olevien ja heidän läheistensä tukena toimivilla saattotukihenkilöillä ei tarvitse olla omakohtaisia kokemuksia syöpään liittyen.
Lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä sairaanhoitaja Salla-Maaria Martikainen p. 050 362 2915/toimisto 013 227600 salla-maaria.martikainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi

Tervetuloa mukaan tapahtumiin ja toimintaan!