Siirry suoraan sisältöön

Nurmes

Nurmeksen paikallisosasto on perustettu vuonna 1980. Osasto toimii vapaaehtoisvoimin syöpään sairastuneiden yhteensaattamiseksi ja tukemiseksi. Olet lämpimästi tervetullut mukaan tapahtumiin ja toimintaan!

Osaston toiminnassa keskeistä on syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä tukeminen, Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksen toiminnasta tiedottaminen sekä monimuotoinen virkistystoiminta. Olemme tehneet muun muassa teatteri- ja kylpylämatkoja ja järjestäneet yhteisiä pikkujouluja ja muita tapahtumia.

Johtokunta:

 

Leena Kuvaja, puheenjohtaja p. 050 536 0059
Helena Halonen
Seija Karhu
Leena Pennanen
Osmo Räsänen
Eila Turunen
Pirkko Kuokkanen

 

 2024 toimintaa

Vertaistukiryhmä Kipinä syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen kokoontuu joka kuukauden toinen tiistai klo 16-18 Porokylän Ystävänpysäkillä, Puistotie 3 Nurmes.
Ryhmätoiminnassa on kesätauko 14.5. – 10.9.2024. Syksyllä ryhmä kokoontuu 10.9./8.10./12.11./10.12. Tervetuloa mukaan entiset ja uudet ryhmäläiset!

Kuukausitapaaminen  Ystävänpysäkillä aina kuukauden ensimmäisenä torstaina kello 15.

Ilmoittautumiset aina kokoontumista edeltävään perjantaihin mennessä Leenalle p. 050 536 0059. Tervetuloa mukaan!

Jäsenille kuntosalivuoro keskiviikkoisin klo 13-15 Nurmeskodilla, 3€/kerta, jonka voi maksaa myös E-passilla. Ei ohjausta.

3.7. Retki Retki Juukaan. Lähtö Rököltä klo 10.30. Tutustutaan Puu-Juukaan, ruokaillaan matkan aikana.

Ilmoittautumiset 27.6. mennessä kuljetusten ja ruokailujen takia Pirkolle numeroon 040-5098100.

15.7. Toripäivä. Perinteeksi jo muodostunut yhteispäivä Porokylän torilla. Olemme paikalla heti aamusta kello 9 eteenpäin. Tulehan ostoksille sillä tarjolla löytyy leivonnaisia, grillimakkaraa, kahvia, teetä, mehua sekä arpajaiset kello 10-13

4.8. Bomballe kesäteatteriin kello 15. Teatteriesitys Miina ja kaikenkarvainen ystävä on hirtehinen komedia, jossa on iso kourallinen ajankohtaissatiiria. Elellään kunnassa, jonka ainoa nuori karistaa kyläraitin kurat jaloistaan ja muuttaa kaupunkiin. Lähdemme matkaan Rökön pysäköintialueelta ja ilmoittautumiset teatterimatkalle ottaa vastaan Pirkko 040 509 8100

13.8. Retki Paalasmaalle. Lähdemme matkaan Rökön pysäköintialueelta kello 10 ja ilmoittautumiset retkelle ottaa vastaan Pirkko 040 509 8100.

Lokakuussa tiistaisin joogaa Nurmeskodilla alkaen kello 13.30.

 

Tulevia tapahtumia jotka päivitetään myöhemmin

Jouluruokailu marraskuussa

Tietoa paikallisosaston toiminnasta saat puheenjohtaja Leena Kuvajalta p. 050 536 0059 sekä seuraamalla Ylä-Karjala -lehden ilmoituspalstaa.

Löydät meidät myös facebookista facebook.com/pohjoiskarjalansyopayhdistys  ja Instagramista nimimerkillä pksyry.

Tervetuloa mukaan tapahtumiin ja toimintaan!

 

Haluatko auttaa syöpään sairastunutta ja hänen läheistään muuttuneessa elämäntilanteessa? Tule mukaan tukihenkilötoimintaan!

Vapaaehtoisena tukihenkilönä tuet syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään. Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistyksessä toimii sekä vertaistukijoita että saattotukihenkilöitä. Tarjoamme Sinulle merkityksellistä sisältöä vapaa-aikaan ja mukavan porukan, jossa voit toimia yhdessä ammattilaisten ja toisten vapaaehtoisten kanssa. Toiminta antaa Sinulle mahdollisuuden tehdä arvokasta auttamistyötä syöpään sairastuneiden ja heidän läheisten parissa. Taustatukenasi on asiantunteva järjestö, jossa saat tehtävääsi koulutuksen sekä tukea ja ohjausta työntekijöiltämme. Lisäksi järjestämme vapaaehtoisillemme vuosittain täydennyskoulutusta ja virkistystoimintaa.

Voit hakeutua vertaistukijaksi, jos sinulla on omakohtainen kokemus syövästä tai läheiselläsi on ollut syöpä. Tällä hetkellä vertaistukijajoukkomme kaipaisi vahvistusta erityisesti suolistosyövän ja gynekologisen syövän kokeneista henkilöistä, toki muunkin syövän sairastaneet ovat tervetulleita mukaan.

Palliatiivisessa ja saattohoidossa olevien ja heidän läheistensä tukena toimivilla saattotukihenkilöillä ei tarvitse olla omakohtaisia kokemuksia syöpään liittyen.

Lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä sairaanhoitaja Salla-Maaria Martikainen p. 050 362 2915/toimisto 013 227 600 salla-maaria.martikainen@pksy.fi