Siirry suoraan sisältöön

Liperi

Liperin paikallisosasto on perustettu vuonna 1991. Osasto toimii vapaaehtoisvoimin syöpään sairastuneiden yhteensaattamiseksi ja tukemiseksi. Olet lämpimästi tervetullut mukaan tapahtumiin ja toimintaan!

Toiminnan keskeisiä tavoitteita:

 • syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä tukeminen
 • tiedotustoiminta
 • virkistystoiminta

Osastollamme on tukihenkilötoimintaa. Lisätietoa tukihenkilöistä saat Syöpäyhdistyksen toimistolta p. 013 227600.

Järjestämme säännöllisesti vuosittain mm. teatteriretkiä, yhteislaulutilaisuuksia ja luentotilaisuuksia syöpäsairauksista. Seuraa ilmoitteluamme paikallislehdessä. Löydät meidät myös facebookista facebook.com/pohjoiskarjalansyopayhdistys  ja Instagramista nimimerkillä pksyry.

Teemme mielellämme yhteistyötä muiden paikallisten järjestöjen kanssa. Yhteistyö on helppo toteuttaa, koska olemme monessa järjestössä mukana.

Tule mukaan toimintaan ja tapahtumiin

 

 • Liperin paikallisosaston vuosikokous 5.2.2024 kello 17.00. Yhteisötalo, Opintie 2
 • Ystävyyden hetki – Ilja Tepon konsertti. Lauantaina 24.2.2024 kello 14.00
  Penttilä-salissa (Koulukuja 1, Liperi). Lipun hinta 10€ (sisältää kahvin + pullan)
 • Kirkkokahvit ylämyllyn seurakuntatalolla 7.4.2024 alkaen kello 12. Kahvia keittelemässä Liperin paikallisosaston väki
 • Ruusupäivän kävely – Tule mukaan levittämään iloa yhteisössämme! Luvassa on ihana kävelyretki, jonka jälkeen kukkatervehdys ja laulamme lauluja yhdessä. Ei ole väliä, oletko nuori tai vanha, ammattilainen tai amatööri laulaja – kaikki ovat tervetulleita mukaan. Tule mukaan yksin, perheesi kanssa tai ystäviesi kanssa. Olemme varmoja, että tästä tulee päivä, jota et unohda! Lähtö ev.lut kirkon parkkipaikalta kello 15.00 Jos sinulla on kysyttävää tai haluat lisätietoja tapahtumasta ota yhteyttä Anna-Maijaan p. 050 516 1297 tai pksy.liperi@gmail.com

 

 • 7.9.2024 klo 19 Kuopion musiikkikeskus.
  Tule mukaan juhlistamaan Arja Korisevan 35-vuotistaiteilijajuhlaa! Konsertissa kuullaan Arjan omaa tuotantoa, tulisia tangoja, ikivihreitä ja musikaalisävelmiä vuosien varrelta. Lavalla Arjan kanssa on upea viisihenkinen Fortuna-orkesteri. Tämä unohtumaton ilta tarjoaa musiikin riemua ja nostalgiaa, joka kuljettaa kuulijat läpi aikojen musiikin sydämeen. Konsertin arvioitu kesto noin 2 tuntia 15 minuuttia sisältää väliajan.
  Paikallisosastolla on 30 henkilön paikkavaraus. Matkan omavastuu jäsenille 66 € sisältää konserttilipun, kuljetukset ja ruokailun Siilinjärven kunnonpaikassa.
  Lisätietoja ja ilmoittautumiset Kaarinalle p. 044 333 0922.

 

Johtokunta:

Anna-Maija Pitkänen, puheenjohtaja
p. 050 5161297  pksy.liperi@gmail.com
Eeva Huikuri
Elina Hakkarainen
Veikko Karvonen
Sirkka Savolainen
Sari Piiparinen
Rauni Mäkisalo
Leena Hopponen
Leena Tolvanen

 

Syöpään sairastuneiden läheiset ovat ilmaisseet tarpeensa omalle vertaisryhmälle, koskettaahan syöpä koko perhettä. On tärkeää saada jakaa omia ajatuksiaan ja tunnekuormaa toisten samassa elämäntilanteessa olevien kanssa.

15.10. klo 17:30–19. Syöpää sairastavan läheisten vertaistukiryhmä. Aloituskerran jälkeen ryhmä sulkeutuu, ja jatkaa toimintaansa kahden viikon välein syyskauden.
Ryhmän tarkoituksena on antaa läheisille mahdollisuus luottamukselliseen keskusteluun ja ajatusten vaihtoon sekä keinoja arjessa selviytymiseen.
Toiminnallisten menetelmien avulla läheisiä ohjataan erilaisten hyvinvointia lisäävien teemojen äärelle. Ryhmän ohjaajana toimii Anna-Maija Pitkänen.

Sinä olet tärkeä, tulethan mukaan! Tarkempia lisätietoja ja ohjeen ilmoittautumiseen lisäämme lähempänä, seuraathan ilmoittelua.

Voimme tarvittaessa järjestää vertaisryhmän hiljattain syöpään sairastuneille.
Otathan yhteyttä paikallisosastoosi matalalla kynnyksellä.

 

Haluatko auttaa syöpään sairastunutta ja hänen läheistään muuttuneessa elämäntilanteessa?

Tule mukaan tukihenkilötoimintaan! Tarjoamme merkityksellistä sisältöä vapaa-aikaan ja mukavan porukan, jossa voit toimia yhdessä ammattilaisten ja toisten vapaaehtoisten kanssa. Taustatukenasi on asiantunteva järjestö, jossa saat tehtävääsi koulutuksen sekä tukea ja ohjausta työntekijöiltämme. Toiminta antaa Sinulle mahdollisuuden tehdä arvokasta auttamistyötä syöpään sairastuneiden ja heidän läheisten kanssa. Tulet kohtaamaan ihmisiä, jotka kaipaavat juuri Sinun aikaasi ja tukeasi.  Voit hakeutua vertaistukihenkilöksi, jos sinulla on omakohtainen kokemus syövästä tai läheiselläsi on ollut syöpä. Tällä hetkellä meillä on tarve tukihenkilöistä, joilla on kokemus suolistosyöpään sairastumisesta mutta muunkin syövän sairastaneet ovat tervetulleita mukaan toimintaan.

Palliatiivisessa ja saattohoidossa olevien ja heidän läheistensä tukena toimivilla saattotukihenkilöillä ei tarvitse olla omakohtaisia kokemuksia syöpään liittyen.
Lue lisää tukihenkilötoiminnasta.

Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä sairaanhoitaja Salla-Maaria Martikainen p. 050 362 2915/toimisto 013 227600 salla-maaria.martikainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi

Tervetuloa mukaan tapahtumiin ja toimintaan!