Siirry suoraan sisältöön

Liperi

Liperin paikallisosasto on perustettu vuonna 1991. Osasto toimii vapaaehtoisvoimin syöpään sairastuneiden yhteensaattamiseksi ja tukemiseksi. Olet lämpimästi tervetullut mukaan tapahtumiin ja toimintaan!

Toiminnan keskeisiä tavoitteita:

 • syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä tukeminen
 • tiedotustoiminta
 • virkistystoiminta

Osastollamme on tukihenkilötoimintaa. Lisätietoa tukihenkilöistä saat Syöpäyhdistyksen toimistolta p. 013 227600.

Järjestämme säännöllisesti vuosittain mm. teatteriretkiä, yhteislaulutilaisuuksia ja luentotilaisuuksia syöpäsairauksista. Seuraa ilmoitteluamme paikallislehdessä. Löydät meidät myös facebookista facebook.com/pohjoiskarjalansyopayhdistys  ja Instagramista nimimerkillä pksyry.

Teemme mielellämme yhteistyötä muiden paikallisten järjestöjen kanssa. Yhteistyö on helppo toteuttaa, koska olemme monessa järjestössä mukana.

Johtokunta:
Anne Lasarov, puheenjohtaja, p. 040 532 6854
Pirjo Pekkarinen, sihteeri
Terhi Kajander, jäsen
Eeva Huikuri, jäsen
Pirjo Pekkarinen, jäsen
Elina Hakkarainen, jäsen
Veikko Karvonen, jäsen
Sirkka Savolainen, jäsen
Sari Piiparinen, jäsen
Anne-Maija Pitkänen, jäsen

Kevään 2023 toimintaa:

Syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä vertaistukiryhmät:

 •  Liperissä  Yhteisötalolla (ns. Pienten koulu), os. Opintie 2, 83100 Liperi. Kevätkauden kokoontumiset tiistaisin 10.1., 14.2. ja 14.3. klo 17.30. Tule ryhmään tapaamaan vertaisia ja keskustelemaan luottamuksellisesti vapaaehtoisten ryhmäohjaajien Raunin ja Annen kanssa. Tervetuloa mukaan uudet ja aikaisemmat osallistujat! Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmään: Anne p. 040 532 6854
 •  Viinijärvellä Vinkkarilla, os. Kauppatie 4, 83400 Viinijärvi. Kevätkauden kokoontumiset keskiviikkoisin 22.2., 22.3., 26.4. ja 24.5. klo 17-18.30. Tule ryhmään tapaamaan vertaisia ja keskustelemaan luottamuksellisesti vapaaehtoisten ryhmäohjaajien Raunin ja Annen kanssa. Tervetuloa mukaan uudet ja aikaisemmat osallistujat! Lisätietoja ja ilmoittautuminen ryhmään: Anne p. 040 532 6854.

Tapahtumat:

 •  18.4.2023 tilaisuus alkaa klo 13.30.  Pidä huolta muististasi! Liperin Yhteisötalo, Opintie 2.
 • Ohjelmassa Tärkeää asiaa aivoterveydestä ja muistista. Päivän aikana voit mitata myös verenpaineesi. Päivä aloitetaan kello 13.30 kahvitarjoilulla, jossa on vapaaehtoinen kahviraha ja mahdollisuus osallistua arpajaisiin.

Jäsenten tulevia virkistystapahtumia

 • Luento yleistyneistä syöpäsairauksista
 • Ruusupäivän kävely palvelutaloihin
 • Yhteislaulutapahtuma Rantamakasiinilla
 • Joulujuhla jäsenistölle

Haluatko auttaa syöpään sairastunutta ja hänen läheistään muuttuneessa elämäntilanteessa? Liperin seudulle kaivataan tukihenkilöitä

Tule mukaan vertaistukihenkilötoimintaan! Toiminta antaa Sinulle mahdollisuuden tehdä arvokasta auttamistyötä syöpään sairastuneiden ja heidän läheisten kanssa. Tulet kohtaamaan ihmisiä, jotka kaipaavat juuri Sinun aikaasi ja tukeasi. Voit hakeutua vertaistukihenkilöksi, jos sinulla on omakohtainen kokemus syövästä tai läheiselläsi on ollut syöpä. Tarjoamme merkityksellistä sisältöä vapaa-aikaan ja mukavan porukan, jossa voit toimia yhdessä ammattilaisten ja toisten vapaaehtoisten kanssa. Taustatukenasi on asiantunteva järjestö, jossa saat tehtävääsi koulutuksen sekä tukea ja ohjausta työntekijöiltä. Lue lisää vertaistukihenkilötoiminnasta. Mikäli kiinnostuit, ota yhteyttä sh. Salla-Maaria Martikainen p. 050 362 2915/toimisto 013 227 600 tai salla-maaria.martikainen@pohjois-karjalansyopayhdistys.fi

Tervetuloa mukaan tapahtumiin ja toimintaan!